petak, 31. kolovoza 2012.

Mladi klišanski mafijaši ukrali nekoliko tona kukuruza!



Nakon goriva, cigareta, hljeba te brojnih drugih stvari, Vlada je najavila i poskupljenje kukuruza. U svom obrazloženju ove odluke su kao razlog naveli velike suše koje su pogodile našu zemlju ovog ljeta te uništile brojne usjeve, među kojima i kukuruz. Međutim, Klisnews otkriva još jedan od glavnih razloga poskupljenja ove namjernice.

Naime, kako smo saznali iz naših uvijek pouzdanih izvora, veliku krivicu za poskupljenje kukuruza ima i grupa mladih proletera iz Buturović-Polja (ona o kojoj ste imali priliku čitati u članku o izgradnji benta). Naime, kako nezvanično saznajemo, posljednjih dana i sedmica su oni ukrali velike količine kukuruza s 'plantaža' koje se nalaze na putu za selo Parsoviće. Nakon što su obrali sve tuđe jabuke na svim lokacijama našeg kraja, okrenuli su se branju i pečenju kukuruza.

No, da nisu znali 'pomalo', govore i podaci koje su nam dali vidno očajni i razočarani vlasnici. Naime, oni tvrde da su mladi proleteri s njihovih posjeda ukupno ukrali nekoliko tona ove namjernice. Naravno, ova velika građa je dobro uzdrmala bh tržište pa je poskupljenje bili neminovno. Nakon saznanja da se ova informacija proširila našim mjestom i prijetnji prijavom policiji, proleteri su se malo 'ušutili' te su, barem privremeno, odustali od organizovanih odlazaka u krađu kukuruza. Naravno, o daljem razvoju događanja o ovoj krađi, koja je budžetu Federacije Bosne i Hercegovine nanijela višemilionske štete, ćemo vas pravovremeno izvijestiti.

Nema komentara:

Objavi komentar