srijeda, 22. kolovoza 2012.

Navijači Klisa na teren u utakmici protiv Sloge ubacaju dimnu bombu?!

Iako je ekipa FK Klisa novu sezonu otvorila ubjedljivim porazom od Stoca (0:3) i prikazala jaku lošu igru u spomenutoj utakmici, njihovi najvatreniji navijači im, naravno, nisu okrenuli leđa.

Bez obzira što neće putovati na gostujuću utakmicu koja se igra ovog vikenda (Nakon što je Lola, predsjednik kluba, rekao: "Ili pare za vaše gorivo, ili sendviči igračima", fanovi su, želeći da njihovi ljubimci ne ostanu gladni, odlučili utakmicu gledam putem BHT-a i to u 3D prijenosu), saznajemo da se za narednu domaću utakmicu, protiv Sloge, priprema paklen doček za igrače protivničke ekipe.

Kako je za naš portal potvrdio jedan visoki dužnosnik FK Klisa (koji je odlučio ostati anoniman), pripadnici navijačke grupe pripremaju nekoliko stotina petardi, topovskih udara i ostalih pirotehničkih sredstava za utakmicu koja će se igrati za manje od dvije sedmice. Međutim, ono što nas je najviše zainteresovalo su navodi da će u ovom utakmici, od strane navijača na tribinama, na travnjak biti ubačena dimna bomba (!). 

Kako nezvanično saznajemo, poenuta naprava će biti izrađena od 5-6 'ping-pong' loptica koje se na crnom tržištu prodaju po cijeni od 20 feninga. S obzirom na finansijku situaciju kluba, navijači nisu imali obraza pomenuti novčani iznos tražiti od Uprave pa su loptice odlučili nabaviti novcem iz svojih džepova. Dakle, iako to još uvijek nije zvanično potvrđeno, paklen doček pripređuju navijači iz Buturović-Polja za igrače Sloge. A, ukoliko uslijedi još jedan poraz njihovih ljubimaca, lako je moguće da će konjički vatrogasci imati intervenciju na svlačionicama koje koriste igrači bosanskoghercegovačkog osamnaestoligaša.

Nema komentara:

Objavi komentar