utorak, 28. kolovoza 2012.

Pregled trgovanja na Klišanskoj berzi


Bez većih iznenađenja je završen još jedan radni dan na Klišanskoj berzi. Kako je za naš portal potvrdio direktor ove ugledne firme, današnji ostvareni promet iznosi oko 12,5258575742563 konvertibilnih maraka.
Kao i prethodnih decencija, najviše se trogovalo dionicama emitenta "Svjetske štale D.O.O". Saopšteno je da je tokom današnjeg dana prodano blizu 6 litara mlijeka (po promotivnoj cijeni od 1,25 KM) te nekoliko kilograma svježe napravljenog sira. Svjetska ekonomska kriza je po najviše utjecala na smanjenu  proizvodnju mladog masla i to čak za 64 %, pošto je dnevnica za muranje spala ispod europskih standarda.   Najviše mlijeka su dale popularne 'Zekulje', dok su nešto skromnije bile 'Medave'.
Jedna velika transakcija zabilježena je i dionicima Klisnewsa, ali smo je, nakon shvatanja da je Lola, predsjednik FK Klisa, investitor, blokirali. Naravno, postoji samo jedan razlog zbog kojeg ovaj ugledni biznismen želi kupiti većinski dio dionica našeg bloga: Ne želi više čitati o količini ukradenog, odnosno opranog novca. Inače Lola je bio jedan od glavnih proizvođača lubenice na području Klisa, ali je pod još uvjek nerazjašnjenim okolnostima velika količina lubenica nestala sa plantaže, tako da će na Klišanskoj berzi cijena ovog voća drastično porasti.

Nema komentara:

Objavi komentar