subota, 25. kolovoza 2012.

Zvanično: Modrić prošao medicinske preglede!


Danas oko 14:00 sati službeno vozilo FK Klisa prebacilo je njihovog novog člana Luku Modrića do lokalne ambulante kako bi obavio medicinske preglede. Prema pisanju Marce i AS-a, iznos transfera je ostao isti kao što se spominjalo i na samom početku pregovora (iznos možete naći u prošlom članku o Modriću).

Jedan od reportera Klisnewsa bio je na licu mjesta kada je Luka ulazio u prostorije ambulante. U prijatnoj atmosferi dočekan je od strane medicinskog osoblja, a naročito se Modriću dopao Zaletov gest koji ga je počastio kriškom domaćeg, tek izmuranog, maslaca.Pregled je trajao nešto duže od 40 minuta i za to vrijeme medicinska služba se pobrinula da odrade sve potrebne kontrole. Hrvazskom reprezentativcu su izmjereni i provjereni pritisak, temperatura i puls, podrezani nokti, oprani zubi, urađen EKG i nalaz urina te izmjerena količina šećera u krvi.

Jedan od uposlenika ambulante, Hare, poznatiji i kao Zale, nam je rekao da je Modić jako prijatna osoba i da je upitao kako se kreću čvarci  u Buturović-Polju. Modrić će biti svečano prestavljen na sljedećoj utakmici Klisa, koju će igrati protiv Sloge, a nezvanično saznajemo da će nositi broj 33, koji je nosio i Brazilac Neymar, koji je u ovogodišnjem prijelaznom roku vraćen nižerazrednom Santosu.

Naša su nadanja da Modrić neće proći neopaženo kao Brazilac i da će nositi igru Klisa u ovoj sezoni. Inače pregledu nije prisustvovala kompletna uprava, koja je pokušavala promijeniti gumu na mini busu na putu prema Tomislavgradu gdje je odigrano 2. kolo 2. Federalne lige-jug .

Nema komentara:

Objavi komentar