subota, 1. rujna 2012.

Lola pokazao zašto je najbolji: Falcao u FK Klisu!


Nakon vraćanja Neymara nižerazrednoj ekipi Santosa i propalog transfera Luke Modrića (kojem je utvrđeno prisustvo velikog broja bakterija u organizmu tokom medicinskih pregleda u ambulanti u Buturović-Polju), postalo je jasno da je FK Klisu potrebno jedno veliko ime kako bi osigurali opstanak u prestižnoj ligi u kojoj se sada takmiče. Činilo se kako škrta uprava nije namjeravala investirati novce u dovođenje zvučnog pojačanja, ali onda...

Kako je objavio britanski "Sky Sport", u posljednjoj minuti prijelaznog roka je Radamel Falcao, sada već bivši napadač tamo nekog Atletico Madrida, postao novo pojačanje klišanske ekipe, nakon što je Lola dobro odriješio kesu s novcem zarađenog od sponzora (reklamiranje na zvaničnoj web stranici, reklame na tribinama, na zvaničnoj klupskoj televziji i sl.).

Kako je, uvijek dobro informisani, "Klisnews" saznao, Kolumbijac se jučer nalazio u Buturović-Polju. U ranim jutarnjim satima je stigao u prostorije kluba te potpisao ugovor. Naravno, sve se odvijalo u tajnosti. Nakon toga, u znak zahvale Bogu na potpisu ugovora za ekipu koja je njegova najdraža još od najranijeg djetinjstva, otišao je na džumu u našu džamiju. Kako smo saznali, malo mu je, kao i velikom broju ostalih vjernika, zasmetala sura od 30 minuta koju je hodža učio na jednom od rekata. Kada je moltiva završena, privatnim avionom, koji je, inače, u vlasništvu Lole, je otputovao u Monako, gdje je jučer njegov Atletico Madrid ponizio Chelsea, a on postigao hat-trick.

Dakle, utakmica Superkupa je bila njegova posljednja u manjem poznatom klubu iz glavnog španjoskog grada, a naredne sezone će biti glavna briga svih golmana Klisovih protivnika. Falcao, dobro nam došao!

Nema komentara:

Objavi komentar