četvrtak, 6. rujna 2012.

"Zakovica open" završen: Mladost Gostevići ponovo prvaci!

Početkom ovog mjeseca, tačnije 3.9., završen je još jedan turnir "Zakovica open", koji je, kao i do sada, okupio najbolje fudbalere s područja Klisa. Turnir je pratio veliki broj gledalaca, a posebno treba naglasiti skaute Fađu i Ramu, koji su svojim budnim okom ispred obližnje benzinske pumpe pratili turnir, a možda čak i prepoznali svjetski talenat u nekom od momaka. Inače, igrač koji bude proglašen za najboljeg na turniru imati će tu čast da čitavu godinu uplaćuje kladionice pomenutom dvojcu. Turnir nam je ponudio dosta dobrih partija koje su krasile sjajni potezi, driblinzi, padovi, udraci, prekršaji...

Za najgrubljeg igrača turnira proglašen je Seid Šoljić, koji je po utakmici pravio 56 prekršaja, 3 penala, 7 masnica, 17 guranja igrača u trnje i 77 psovki upućenih navijačima Barcelone. Za najboljeg proglašen je Arnel Mahmutović koji je imao 98% tačnih dodavanja i 17 pametnih prekršaja po utakmici. Mahumutović će, radi profesionalnih obaveza, morati propustiti uplaćivanje kladionice, što mu je inače 2. životni san.

Ekipa Maldost Gostevići je i ove godine pokazala da je njihova ekipa sačinjena od pravih znalaca i po 2. put su osvojili turnir, a kao nagradu su dobili besplatno noćenje među svjetskim krompirima koji su ovih dana u opasnosti od naleta divljih krmadi, koji su do sada prouzročili milionske štete. Ovim putem čestitamo i viceprvaku turnira ekipi "Potočarski Edž" koji su se na prošlogodišnjem turniru nosili naziv "Pletara Company".

Treće mjesto na našem prestižnom turniru odnijela je jedna lokalna ekipa iz Londona - Chelsea. Njihov prvotimac Fernando Torres je jedan od najvećih tragičara turnira pošto je na 2 metra ispred praznog gola  loptu nabio u njivu obližnjeg stanovnika, koji je kasnije prijetio istresanjem drva na teren i na taj način mislio onemogućiti nastavak turnira. Nesretni sučaj je uspješno riješen, a Chelseaju će od naredne godine biti zabranjen nastup na turniru, tako su ponovo primorani da se takmiče u Ligi prvaka.

Ostalim ekipama želimo više sreće naredne godine i jedna od napomena organizatora je da igrači od sada  sa sobom nose zavoje i flastere, pošto će Šoljić i naredne godine učestovati na turniru, a organizatori nisu spremni snositi troškove za nabavku stvari za pružanje prve pomoći.

Nema komentara:

Objavi komentar