srijeda, 26. lipnja 2013.

Šeik postao većinski vlasnik FK Klisa!!


Jučer je, oko 17:34 sati po lokalnom vremenu, pred desetinama hiljada građana, na podhumski aerodrom u Narijama, chater letom, stigao ugledni šeik Ebul Kasim Mensur Ben Hasan Firdusi Tusi, a razlog njegovog dolaska je kupovina dionica FK Klisa. Šeik se gradskim prijevozom (biciklom) prebacio do centra Podhuma. Za njega ja pripremljen specijalni bicikl. Međutim, zbog tehničkih problema, zadnja guma se morala prebaciti na servis kod Rame pa se tako prijevoz obavljao otežano. Nakon dolaska u centar, potpisan je ugovor prema kojem šeik uzima 71% dionica ovog kluba i postaje većinski vlasnik. Ovim sporazumom FK Klis je dobio i novog sponzora, a to je naftna kompanija Kuntum, što će znatno poboljšati budžet kluba. Šeik se nakon toga obratio mnogobrojnim posjetiteljima kojih je bilo negdje oko 100 000, što se može vidjeti s fotografije, i rekao ES-SELAMU-ALEJKUM.
Dalje je pričao o planovima, željama, mogućim pojačanjima itd. te istakao kako će zadržati najbolje igrače - Adu, Šabu, Becu, Šehu, Halću te naveo da je prioritet dovođenje vrhunskog trenera. Poznato nam je da je dosadašnji trener FK Klisa Ćonta penzionisao i samim tim napustio naš klub, što je zadalo dosta problema Upravi, koja mora naći adekvatnu zamjenu. Kao idealno rješenje nametnulo se dovođenje Safeta Sušića. koji je već, u razgovoru za naš i druge manje poznate magazine, izjavljivao da bi, pored reprezentativnog posla, volio da preuzme i neki klub s velikim ambicijama što zasigurno FK Klis jeste. Safet je za naš magazin još izjavio da je željan osvajanja novih trofeja, a s Klisom sigurno može do novih titula. Sušić je već par puta viđen u Klisu i, kako naše agencije za istraživanje saznaju, već je platio članarinu za narednu godinu u džematu Buturović-Polje-Podhum te se raspitivao za cijene zemljišta. Sve ovo navodi na činjenicu da se Sušić priprema za dolazak u Klis i spreman je ostatak života provesti u njemu te se uz posao trenera baviti još proizvodnjom paradajza i krompira.

Šeik se, nakon obavljenih razgovora, nastavio zabavljati s građanima Klisa, uživao u vožnji frezom te kupljenju sijena zajedno s igračima FK Klisa, koji na taj način održavaju fižičku spremu kako bi dočekali početak sezone što spremniji i bolji. Može se reći da se šeik odlično uklopio u novu sredinu, a posebno je istaknu da mu se sviđa noćni život za koji kaže da je daleko najbolji. Kao znak zahvalnosti za sve što je učinjeno za njega odlučio se za rekonstrukciju svih sportskih objekata kako bi se sport još više unaprijedio u ovom kraju. U nastavku donosimo još par fotografija s manifestacije.

Nema komentara:

Objavi komentar