četvrtak, 20. lipnja 2013.

Spielberg snima film u Klisu

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji režiser svijeta Steven Spielberg, ovoga ljeta je posjetio Klis, gdje bi, prema navodima amaterskih New Yorka Timesa i Washington Posta, trebao snimiti svoj novi film "Indiana Jones i varenika života".

Kako saznajemo, u ovom nastavku, Inidiana Jones je u potrazi za supstancom koju, navodno, ko popije postaje besmrtan. Kada je Indiana pronašao supstancu, jedan dio je nasuo u fildžan i zaključio da je dobio maestralnu bijelu kafu, zbog čega je supstanca dobila naziv varenika života. Na kraju filma Indiana Jones umire nakon ujeda 3 stršljena... Možda on i ne bi umro, ali u narodu se kaže da se od ujeda 3 stršljena podliježe pa tako Jones nije htio prkositi običajima. Inače, varenika se usirila pa nije davala očekivane rezultate. Nećemo vam otkrivati sve detalje filma, a ni kako bi film mogao završiti.

Mjesto snimanja bi trebala biti Budišnja ravan, a pojedine scene će biti snimljene na lokalitetu Čelinska planina, Vratna gora. Scenu u kojoj Indiana Jones uči plivati bit će snimljena na rijeci Neretvici, u blizini legendarnog benta. Budžet za ovaj film iznosi oko 127 miliona američkih dolara, a naša mjesna zajednica će potpomoći Spielberga sa 75 KM i lisičarkom koju će Sisti moći otkupiti po promotivnoj cijeni od 16,99 KM.

Kako saznajemo, u filmu će sudjelovati i par glumaca iz Klisa, koji tvrde da su njihove glumačke sposobnosti sa inelektualnog gledišta zrelije u odnosu na ukupan intelekt njihove okoline, odnosno traže dnevnicu barem 30 KM . U filmu bi se čak mogao pojaviti i FK Klis kao tim koji  pobjeđuje svoga protivnika.

Od filma se očekuje mnogo iz 127 miliona razloga, a ako snimanje počne prije Ramazana, u kinima bi se mogao pojaviti već početkom jeseni.

Nema komentara:

Objavi komentar