utorak, 6. studenoga 2012.

Berza: Dionice "Mig33" u padu, "Counter Strike" sve popularniji!

Prema informacijama koje smo dobili iz UDK-a (Udruženje dioničara Klisa), najveću zaradu bilježe dionice kompjuterske igrice Counter Strike. Igrica je, s sve većim brojem dioničara, čiji se broj dionica mjeri u kilevima, rangirana kao najprofitabilnija.

Također blagi rast u posljednjih 4 mjeseca bilježi i Udruženje stočara, koji su s prijašnja 52 litra kraljveg mijeka dnevno skočili na astronomska 54. Proizvodnja sira je u padu, a kao glavni  krivac za to je neadekvatno vrijeme odnosno temperatura koja je potrebna za proces "sirenja". Između ostalih, treba spomenuti nagli ali i očekivani porast kestena (košćana) čija je sezona već odavno počela. Glavni problem u pravilnom popisu količine kestena koji se dnevno izveze jeste crno tržište, odnosno "crno branje". Ovaj problem proizilazi  iz činjenice da oni sakupljači kestena koji ga i uberu najviše ne posjeduju svoj gaj s kestenima. O ovom problemu nešto opširnije u narednom članku. 

Dionice koje su zabilježile najveći pad na klišanskoj berzi jesu dionice Mig33. Ovo je bilo veliko iznenađenje, jer dionice ove komapnije su od 2009. godine uvijek bile u samom vrhu na klišanskoj berzi. Kao glavni krivac za ovakvo stanje su upravo kesteni. Ljudi, koji ih beru, nemaju previše vremena za neku drugu zanimaciju i radi toga zapostavljaju Mig33. Zatim jedan od vodećih problema je i nepostojanje "sobe" koja bi okupila dovoljan broj ljudi, čast izuzecima kao što je "Konjic_KlisBEST".

Vlasnici Klisnewsa su odlučili da pokušaju vratiti Mig33 gdje je bio  i prošlih godina. Ako se sjećate, naša uprava je uspjela sačuvati i kukurz na tržištu tako što je izdvojila određene iznose u suzbijanju njegove krađe. Prema ugledu na arapske šeike, naši vlasnici će svoje milione, koji leže u katarskim bankama, upotrijebiti u pravljenje sobe na Migu pod simboličnim nazivom "Klisnews".

Ovim putem apelujemo na sve korisinike da što više posjećuju Mig33 kako bi vratili njihove dionice među najprofitabilnije kao što su npr. dionice Tvornice zakovica. 

Nema komentara:

Objavi komentar