ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

Autobus ponovo u kvaru, da li je u pitanju sabotaža?

Ekipa Klisnewsa ponovo je bila prisutna na, ove godine, već drugom kvaru autobusa koji prevozi učenike srednje škole.

Ovoga puta autobus je davao znakove da nešto nije u dure pri prelasku ribićkog mosta. Žmirkanje svjetala, vožnja u prvoj brzini, pospani učenici i kondez na prozorima bili su uznemirujući prizor za prolaznike koji su krećali na jaciju u obližnju džamiju. Autobus je konačno "kolabiro" u predjelu znanim pod imenom Glodnica. Jedan naš vrli novinar obišao je par puta sam autobus i nije uspio zaključiti u čemu je problem, sve dok nije došao do zadnjeg dijela "busa" i vidio motor.

Problem je bio očigledan, autobusu je istekao rok trajanja. Vozač je bezuspješno pokušavao popraviti autobus koji, osim verglanja, nije imao ništa drugo na repertoaru. Ovoga puta učenici su ostavljeni na milost i nemilost, pošto je najbliža prodavaonica bila predaleko, a od životnih namirnica su imali jedno veliko NIŠTA. Po učenike je došao drugi autobus kojim su bez ikakvih problema u nastavku prebačeni do njihovih domova, a sada mi postavljamo jedno pitanje - da li je bila u pitanju sabotaža?

Naime, naš novinar, koji je bio prisutan tom nemilom događaju, na Facebook igrici "Farm Ville 2" posadio je veće količine bijele tikve, koje su trebale biti obrane baš u vrijeme kada je autobus prema propisanom vremenu dolazio na svoju stanicu u Buturović- Polje. Također i kokoši na farmi su bile izgladnjele, kao i koza.

Da li je neko namjerno sabotirao autobus kako bi bijele tikve "struhle", a kokoši i koze izgladnjele ostat će za sada nepoznato. Srećom ,bijele tikve su, ipak, nešto boljeg kvaliteta od očekivanog tako da su na vrijeme obrane, a naš novinar ovim putem poručuje: "Svi ste vi dušmani mojoj farmi, ali ja je ne dam životom, pa makar psihički pao."

Nadamo se da će ove nezgode u budućnosti zaobilaziti naše učenike, a novi članak očekujte za hidžretsku novu godinu.

Nema komentara:

Objavi komentar