srijeda, 20. lipnja 2012.

Ekskluzivno: Neymar potpisao za FK Klis!

Iako prijelazni rok još zvanično nije ni počeo, uprava fudbalskog kluba 'Klis' užurbano radi na dovođenju pojačanja za narednu sezonu.

Kako iz dobro obaviještenih izvora saznajemo, prvo ime koje će pojačati ekipu Klisa u narednoj sezoni je, ni manje ni više, nego Brazilac Neymar.Kako je u razgovoru za naš portal potvrdio čovjek blizak klubu (želio je ostati anoniman), predsjednik FK Klisa, Ahmo Miljević, poznatiji kao Lola, je otputovao u Brazil kako bi s igračem dogovorio posljednje detalje ugovora. Prema dogovoru, Santosu će pripasti 40 miliona eura odštete te tri besplatna ljetovanja za njegovu upravu na Jablaničkom jezeru. 

U novom klubu će Neymar, iako još uvijek nije dogovoreno, najvjerovatnije, godišnje zarađivati 300 000 KM te će dobiti i, kako saznajemo, nekoliko tona krompira. Pretpostavlja se da će taj kromir on šleperima slati u rodni mu Brazil, gdje će biti prodavan na crnom tržištu. Osim Klisa, interes za Neymara su pokazivale i neke manje evropske ekipe poput Barcelone, Real Madrida, Manchester Uniteda i drugih. Međutim, talentovani Brazil je odabrao klub u kojem će moći dokazati svu raskoš svoga talenta i igrati utakmice Lige prvaka. Njegovo zvanično predstavljanje se očekuje naredne sedmice u prostorijama kluba, a nakon toga će ekipa Klisnewsa s ovim igračem uraditi jedan kratki intervju.

Nema komentara:

Objavi komentar