ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

Pronađen kompromis?

Borba koja već duže vrijeme traje između grupe mladih proletera i Nedžada Hakalovića izgleda da će dobiti svoj kraj. Kako naš portal saznaje, popularni Ađem danas je viđen na jednom od centralinh kupališta u Buturović-Polju.
Kada je masa primijetila njegovo prisustvo počela su negodovanja i dobacivanja ružnih riječi dotičnom, ali Ađem nije odavao previše pažnje tome, već je, nakon kraćeg vremena, napustio istoimeno mjesto i to na biciklu kojeg je iznajmio od svog rođaka. Prema mjestu njegove pojave i luksuznom vozilu s kojim je došao može se nagađati da su bili u pitanju određeni pregovori između dvije sukobljene strane.
Također, danas su na rijeci primjećene osobe koje podržavaju proletere i to ni manje ni više, već kako se kupaju u novosagrađenom bentu koji nije sagrađen po svim evropskim pravilima, jer je u izgradnji korišten porozan kamen koji će se usljed jačeg talasa načinjenim 'tranguzom' raspasti. Niko nije želio dati komentar na ove događaje tako da je na nama da nagađamo da li je došlo do određenih pomaka u pregovorima ili je spor upotpunosti riješen?

petak, 22. lipnja 2012.

Klisnews saznaje: Moguća privatizacija rijeke!

Nakon mnogih prepirki oko izgradnje novog benta na Neretvici, naš portal došao je do iznenađujućih informacija. Kako saznajemo, dio Neretvice, na kojem je prošle godine bio sagrađen benat, izgleda da je u privatnom vlasništvu! Ime vlasnika ćemo izostaviti, jer ne želimo, 'nedo Allah', da pomisli da je naš portal subjektivnog razmišljanja. Iako to do sada nije korišteno u praksi, u ovakvim slučajevima se koriste posebne 'vodootporne' međe koje su, kako saznajemo iz provjerenih informacija, napravljene za vlasnika ovog dijela Neretvice  u Veneciji. Inače ove međe će biti testirane po prvi put na nekoj rijeci, jer se u Veneciji koriste za dijeljenje mora na dvije vrste i to na more  koji plavi kuhinje i dnevne boravke od onog  koji poplavi nužnike.
Danas smo dobili i izjavu od grupe mladih proletera, a oni nam tvrde da je to samo još jedna u nizu dezinformacija. Proleteri tvrde da ljudi koji šire ove glasine žele da zaoštre odnose između njih i vlasnika obale Neretvice. Ipak smo danas jednim anonimnim pozivom dobili informaciju kako mladi proleteri pripremaju antentat na 'kera' vlasnika, kojeg će, prema ovoj informaciji, najesti zelenih jabuka ubranih preko puta benzinske pumpe, kako bi pas dobio dijareu (proliv). Informacije o borbi, koja polako prerasta u agoniju, ćete moći pročitati na našem portalu u narednim danima.

četvrtak, 21. lipnja 2012.

FK Klis u novu sezonu ulazi s novim travnjakom!

Baš kao i u svim većim evropskim ekipama, ni u FK Klisu se ništa ne prepušta slučaju. Nakon što su završili posao oko transfera Neymara u redove njihove ekipe, o čemu ste imali priliku čitati, uprava se okrenula poslovima koji se tiču stadiona.

Kako saznajemo, nakon što je završena izgradnja tribina i kapacitet stadiona povećan s 0 na nekih 200-300 mjesta, krenulo se u obnovu travnjaka i poravnavanje istog. Očigledno su utakmice Lige prvaka uništile travu, a uprava FK Klisa želi da do početka naredne sezone sve bude u najboljem redu. Radovi na postavljanju novog travnjaka, koji zadovoljava i najviše svjetske standarde, su počeli, a, nakon što je uklonjen stari travnjak, završeno je i poravnavanje stadiona. Radove je izvodila firma 'Bujice DD', a od jutra do mraka su, kako bi sve bilo urađeno u roku, njihovi radnici, koji, treba naglasiti, imaju nižu ili najnižu stručnu spremu, radili na stadionu.

Očekuje se da će nova trava 'zablistati' u pravom svjetlu do predsezone. Iako iz uprave ništa ne žele odavati medijima, FK Klis će u pripremama za sezonu 2012/13 odigrati nekoliko utakmica protiv izuzetno jakih protivnika. Izgleda da je prvi na toj listi prvak BiH i osvajač kupa FK Željezničar, a onda i Real, Barça, Chelsea i još neke ekipe. O ambicijama i kadru za narednu sezonu ćemo nekom drugom prilikom.

srijeda, 20. lipnja 2012.

Ekskluzivno: Neymar potpisao za FK Klis!

Iako prijelazni rok još zvanično nije ni počeo, uprava fudbalskog kluba 'Klis' užurbano radi na dovođenju pojačanja za narednu sezonu.

Kako iz dobro obaviještenih izvora saznajemo, prvo ime koje će pojačati ekipu Klisa u narednoj sezoni je, ni manje ni više, nego Brazilac Neymar.Kako je u razgovoru za naš portal potvrdio čovjek blizak klubu (želio je ostati anoniman), predsjednik FK Klisa, Ahmo Miljević, poznatiji kao Lola, je otputovao u Brazil kako bi s igračem dogovorio posljednje detalje ugovora. Prema dogovoru, Santosu će pripasti 40 miliona eura odštete te tri besplatna ljetovanja za njegovu upravu na Jablaničkom jezeru. 

U novom klubu će Neymar, iako još uvijek nije dogovoreno, najvjerovatnije, godišnje zarađivati 300 000 KM te će dobiti i, kako saznajemo, nekoliko tona krompira. Pretpostavlja se da će taj kromir on šleperima slati u rodni mu Brazil, gdje će biti prodavan na crnom tržištu. Osim Klisa, interes za Neymara su pokazivale i neke manje evropske ekipe poput Barcelone, Real Madrida, Manchester Uniteda i drugih. Međutim, talentovani Brazil je odabrao klub u kojem će moći dokazati svu raskoš svoga talenta i igrati utakmice Lige prvaka. Njegovo zvanično predstavljanje se očekuje naredne sedmice u prostorijama kluba, a nakon toga će ekipa Klisnewsa s ovim igračem uraditi jedan kratki intervju.

Klisnews saznaje: Novi benat na pomolu

Ovogodišnja ljetna sezona u Buturović -Polju, izgleda, neće proći mirno. Nakon izbijanja sukoba izeđu već pominjanog Nedžada Hakalovića i grupe momaka za očekivati je bila određena reakcija nakon ovog sukoba. Prema saznanju našeg portala, skupina maloljetnih proletera iz Buturović- Polja u pripremnoj je fazi izgradnje novog benta. Lokacija je već određena, a iz provjerenih izvora saznajemo da će to biti na dijelu Neretvice na čijoj se ljevoj obali nalazi zemljište zvano 'Ledina'. Benat će biti izgrađen prema najvišim evropskim standardima, a proleteri su još u nedoumici da li da benat izgrade ručno ili da angažuju neku mašinu kao npr. bager koji bi im zasigurno olakšao posao. Materijal za izgradnju je već pribavljen iz obližnje šume ilegalnim putem, ali do sada nije bilo reakcije šumara, tako da je sada diskutabilno da li je šumar primio mito u obliku 14 kg mladog masla ili je bila u pitanju dobra volja.Veliki problem ove grupe je taj što nemaju veliku podršku svojih prijatelja u izgradnji, tako da je jedan od članova grupe rekao: "Ma, bježi, bola, mi ćemo napraviti benat, a onda će oni doći da se kupaju gore, ne može tako, Allaha mi." Za nekoliko dana očekujemo i početak izgradnje, a dopisnici za naš portal će biti na licu mjesta i upoznat će vas o daljnim zbivaljima.