srijeda, 21. kolovoza 2013.

Skandalozno: FK Klis optužen za namještanje utakmica lige prvaka !!

  Kao ni sve veće evropske klubove tako ni FK Klis nisu zaobišli skandali i afere o namještanju utakmica lige prvaka. Jučer su svi gledatelji radija Klis ostali u šoku kada je u ranim jutarnjim satima, negdje oko 22:38 h po lokalnom vremenu objavljena vijest da se FK Klis dovodi u vezu sa namještanjem utakmica lige prvaka. Ovo je bila zaista šokantna vijest za sve građane Klisa, a posebno za poznatu navijačku skupinu "TIGROVI" koji su uvijek bili 14-i igrač ovog kluba te su oštro kritizirali ove optužbe. Navijači tvrde da je ovo teorija zavjere protiv najuglednijeg kluba koji u ovom najelitnijem takmičenju bilježi same uspjehe. Kao što je poznato FK Klis je još uvijek bez poraza i primljenog pogotka u ovom takmičenju od svog nastanka pa čak i prije.
Kako agencije javljaju sporan je meč iz 1832. god. u kojem su se u okviru trećeg kola grupne faze sastali FK Klis i Brazil. Čelni ljudi UEFA-e navode da se sumnja stvorila zbog rezultatskih varijacija koje su toj utakmici bile posebno čudne. U toj utakmici FK Klis je na poluvremenu vodio sa 5:0, dok je u drugom poluvremenu Brazil preokretom došao do 0:0, a strijelac oba pogotka bio je Kemal Malovčić, od toga 3 glavom. Dalje se navodi da ja poluvremenu te utakmice igračima Klisa ponuđeno ljetovanje u Brazilu te 4 gajbe šljive za ovakav rezultat. Uprava Klisa je ovakve optužbe proglasila smiješnim i navela da Klis te godine nije bio oskudan sa šljivama i da niko iz Klisa nema potrebu ići negdje drugo na ljetovanje, obzirom da je Klis najbolje mjesto za ljetovanje pa sve ovo ukazuje da su ovo besmislene optužbe.
Naš magazin je vršio anketu po pitanju ovih optužbi i svi su složni u tome da se FK Klis želi izbaciti iz ovog takmičenja kako bi i drugi imali priliku za dokazivanje. Poseban dojam ostavio je jedan komentar od osobe koju nećemo imenovati i nećemo reći da je to Velid Blažikovski koji je za nas magazin izjavio da je sve ovo taktička zamisao čelnog čovjeka UEFA-e Michel Platinija kako bi došao u Klis. Znamo da Platini nije išao na ekskurziju sa svojim vršnjacima u Klis zbog tehničkih problema i da je u više navrata vraćen sa graničnih prijelaza pa je ovu priliku želi iskoristit za dolazak. Naš magazin će pratiti razvoj ove situacije i obavještavati vas o svim promjenama koje se dese.

Nema komentara:

Objavi komentar