četvrtak, 6. rujna 2012.

"Zakovica open" završen: Mladost Gostevići ponovo prvaci!

Početkom ovog mjeseca, tačnije 3.9., završen je još jedan turnir "Zakovica open", koji je, kao i do sada, okupio najbolje fudbalere s područja Klisa. Turnir je pratio veliki broj gledalaca, a posebno treba naglasiti skaute Fađu i Ramu, koji su svojim budnim okom ispred obližnje benzinske pumpe pratili turnir, a možda čak i prepoznali svjetski talenat u nekom od momaka. Inače, igrač koji bude proglašen za najboljeg na turniru imati će tu čast da čitavu godinu uplaćuje kladionice pomenutom dvojcu. Turnir nam je ponudio dosta dobrih partija koje su krasile sjajni potezi, driblinzi, padovi, udraci, prekršaji...

Za najgrubljeg igrača turnira proglašen je Seid Šoljić, koji je po utakmici pravio 56 prekršaja, 3 penala, 7 masnica, 17 guranja igrača u trnje i 77 psovki upućenih navijačima Barcelone. Za najboljeg proglašen je Arnel Mahmutović koji je imao 98% tačnih dodavanja i 17 pametnih prekršaja po utakmici. Mahumutović će, radi profesionalnih obaveza, morati propustiti uplaćivanje kladionice, što mu je inače 2. životni san.

Ekipa Maldost Gostevići je i ove godine pokazala da je njihova ekipa sačinjena od pravih znalaca i po 2. put su osvojili turnir, a kao nagradu su dobili besplatno noćenje među svjetskim krompirima koji su ovih dana u opasnosti od naleta divljih krmadi, koji su do sada prouzročili milionske štete. Ovim putem čestitamo i viceprvaku turnira ekipi "Potočarski Edž" koji su se na prošlogodišnjem turniru nosili naziv "Pletara Company".

Treće mjesto na našem prestižnom turniru odnijela je jedna lokalna ekipa iz Londona - Chelsea. Njihov prvotimac Fernando Torres je jedan od najvećih tragičara turnira pošto je na 2 metra ispred praznog gola  loptu nabio u njivu obližnjeg stanovnika, koji je kasnije prijetio istresanjem drva na teren i na taj način mislio onemogućiti nastavak turnira. Nesretni sučaj je uspješno riješen, a Chelseaju će od naredne godine biti zabranjen nastup na turniru, tako su ponovo primorani da se takmiče u Ligi prvaka.

Ostalim ekipama želimo više sreće naredne godine i jedna od napomena organizatora je da igrači od sada  sa sobom nose zavoje i flastere, pošto će Šoljić i naredne godine učestovati na turniru, a organizatori nisu spremni snositi troškove za nabavku stvari za pružanje prve pomoći.

ponedjeljak, 3. rujna 2012.

Šokantno: Sudija je, ustvari, Ovrebov tečić!

Prvog dana mjeseca septembra odigrana je 2. domaća utakmica na stadionu u Buturović - Polju, između našeg FK Klisa i Sloge iz Ljubuškog. Igrači Klisa su u ovaj dvoboj ušli puni samopouzdanja nakon poraza od 5-0 na gostovanju u Tomislavgradu. Već od prve minute, Klis je pravio presing na terenu, dok su gostujući igrači pravili oranice pri čestim padovima. Ovim putem bismo htjeli da promovišemo i novi brend koji se brzinom svjetlosti raširio klišanskim tržištem, a radi se o "Lolinoj vodi".

Ovaj novonastali brend se pokazao veoma efektivnim pri uzimanju abdesta. Korisnici su veoma zadovoljni i tvrde da s ovom vodom abdest traje i po 48 sati.Voda ne ostavlja bijele tragove na crnoj odjeći, a sadrži i ljekovita srestva koji djeluju toniziajuće po nosnu duplju."Lolina voda - rahatluk je na vašoj strani".

Šanse su se redale jedna za drugom, ali jednostavno sreća nije bila na strani Klisa tako da je utakmica završena bez pobjednika - 0:0. Ali, sam meč nisu obilježili igrači, već sudija koji je pokazao kako se obaraju rekordi. Prvi u nizu rekorda koje je oborio je taj da je igrač kojem je rekao da se od njega odmakne istog momenta, kod njega zadržao i više momenata pa možda i trenutaka. Sljedeći rekord koji je ovaj sudija srušio bio je u broju podijeljenih žutih kartona. Od 11 Klisa igrača na terenu žuti karton je dobio njih 7, a čak je žuti karton trebao dobiti i čovjek sa kamerom, ali je, nakon dužeg  ubjeđivanja kapitena, predsjednika, redara(koji su optuženi za kriumčarenje fudbalskih lopti, navodno ih kriju u obližnjoj septičkoj jami), sudija, ipak, popustio i riješio da kamermanu da samo javnu opomenu.

A, rekord kojim se ovaj sudija sigurno može ponositi je onaj sa najviše upućenih psovki sa tribina, ispod tribina, oko ograde, iz krošnji vrba i ostalih mjesta koji se nalaze u blizini našeg velebnog stadiona. Nakon utakmice pojedini navijači nisu stali samo na psovkama pa su se uputili na teren da na njima samo poznat način ispolje sudiji svoje nezadovoljstvo. Sudija se, u stilu velikih svjetskih moćnika, sa stadiona udaljio tek uz pratnju policije, a provokacije ni dalje nisu prestajale. Čekajući da se ljutiti navijači raziđu, sudija se tek  negdje poslije akšama, zajedno sa svojim kolegama, udaljio u nepoznatom pravcu. Nešto više o sudijinom porijeklu smo vam nagovijestili u naslovu, a više ćete moći pročitati u nekom od narednih članaka. 

subota, 1. rujna 2012.

Lola pokazao zašto je najbolji: Falcao u FK Klisu!


Nakon vraćanja Neymara nižerazrednoj ekipi Santosa i propalog transfera Luke Modrića (kojem je utvrđeno prisustvo velikog broja bakterija u organizmu tokom medicinskih pregleda u ambulanti u Buturović-Polju), postalo je jasno da je FK Klisu potrebno jedno veliko ime kako bi osigurali opstanak u prestižnoj ligi u kojoj se sada takmiče. Činilo se kako škrta uprava nije namjeravala investirati novce u dovođenje zvučnog pojačanja, ali onda...

Kako je objavio britanski "Sky Sport", u posljednjoj minuti prijelaznog roka je Radamel Falcao, sada već bivši napadač tamo nekog Atletico Madrida, postao novo pojačanje klišanske ekipe, nakon što je Lola dobro odriješio kesu s novcem zarađenog od sponzora (reklamiranje na zvaničnoj web stranici, reklame na tribinama, na zvaničnoj klupskoj televziji i sl.).

Kako je, uvijek dobro informisani, "Klisnews" saznao, Kolumbijac se jučer nalazio u Buturović-Polju. U ranim jutarnjim satima je stigao u prostorije kluba te potpisao ugovor. Naravno, sve se odvijalo u tajnosti. Nakon toga, u znak zahvale Bogu na potpisu ugovora za ekipu koja je njegova najdraža još od najranijeg djetinjstva, otišao je na džumu u našu džamiju. Kako smo saznali, malo mu je, kao i velikom broju ostalih vjernika, zasmetala sura od 30 minuta koju je hodža učio na jednom od rekata. Kada je moltiva završena, privatnim avionom, koji je, inače, u vlasništvu Lole, je otputovao u Monako, gdje je jučer njegov Atletico Madrid ponizio Chelsea, a on postigao hat-trick.

Dakle, utakmica Superkupa je bila njegova posljednja u manjem poznatom klubu iz glavnog španjoskog grada, a naredne sezone će biti glavna briga svih golmana Klisovih protivnika. Falcao, dobro nam došao!