nedjelja, 7. travnja 2013.

FK Klis došao do nove pobjede, navijači pravili nevjerovatnu atmosferu

Danas je na gradskom stadionu "Oranica"u Buturović-Polju odigran meč u okviru 19. kola druge lige FBiH između ekipa FK Klis i HNK Sloga Gornji Vakuf. Ovaj duel je izazivao veliku pažnju lokalne javnosti i medija te je bio glavna tema u proteklih 5 dana. Ovome spektaklu prisustvovalo je negdje oko 213 ljubitelja nogometa kako iz naše države tako i iz Bosne i Hercegovine te specijalnih gosta iz Holandije i Švedske.

Pred početaka meča gosti iz Vakufa su minutom šutnje odali počast za 7 smrtno stradalih ovaca na magistralnom putu Parsovići-Buturović Polje. Inače, danas je tačno 10 dana od tog nesretnog slučaja u kojem su ovce zbog nepoznavanja saobraćajnih pravila izgubile svoje živote. Tog nesretnog dana ovce su pri prelazu ceste ne znajući da nemaju prvenstvo prolaza udarene putničkim automobilom i osuđene na smrt. Nakon tog gesta gostujućih igrača intonirane su himne i meč je mogao početi.

Utakmica je počela u 1. minuti i odigrana je u 2 poluvremena. Igrači Klisa su od samog početka pokazivali veću želju za pobjedom i na prvi pogodak se čekalo sve do 17. minute kad je Beca s nekih 7 metara matirao golmana Radovanovića. Uslijedilo je veliko slavlje na tribinama, navijači su pravili fantastičnu atmosferu uz pjesme "više volim Klis, Klis, Klis, nego sira mlada" i "Klis je šampion" te uživali uz pravljenje meksičkih valova i zabavljali se uz Gangam style i Harlem shake. U 17. minuti došlo do ubacivanja prvih petardi. Slavlje na trbinama pokvario je Marinko Topić koji je u 28. minuti poravnao na 1:1. Bitno je spomenuti da se u 37. minuti ništa značajnije nije dešavalo. Poslije toga Ćonta povlači džokera s klupe i pokazuje još jednom zašto je najbolji trener na svijetu pa čak i šire, a igrač kojeg je poslao u igru s 2 gola postavio je konačan rezultat od 3:1. Naravno radi se o Žiliju koji je prvo postigao pogodak u 44. minuti, a onda u 73. postavio konačan rezultat 3:1 te donio veliko slavlje na tribinama.

Ipak za igrača utakmice proglašen je Muamer Begluk, koji je imao 2 udarca na gol, 37 tačnih pasova,
6,5 pretrčanih km, 3 izvedena auta i 4 uspješna mahanja publici u kojoj se nalazila i njegova djevojka Ermina koja je doputovala iz Švedske pa je i to jedan od razlog zašto je upravo on bio igrač utakmice kako bismo ga prikazali u što boljem svjetlu. Pored toga potrebno je pohvaliti novog fizioterapeuta Senada Senću Šoljića koji je imao 3 uspješne intervencije i pružanje pomoći ozlijeđenim igračima. No, posebno je potrebno izdvojiti sudije koji su sjajno obavili svoj posao. Sve ovo ukazuje na to da ćemo slijedeće utakmice dočekati u odličnom raspoloženju i ostvariti nove pobjede.